29 de gener, 2010

La Mola pel Camí dels Monjos (Vallès Occidental)
Situació: Vallès Occidental, Matadepera.
Punt d'inici: Carrer Belles Roques de Matadepera (720m.)
Horari: unes 2 hores anar i tornar.
Pujada acumulada: uns 385 metres.
Alçada màxima: 1102 metres.
Punts d'interès: La Mola, Monestir de Sant Llorenç, Camí dels Monjos.Amb poc més de 1100 metres, La Mola és el punt més alt del massís de Sant Llorenç del Munt i de la comarca del Vallès Occidental. El monestir romànic de Sant Llorenç i les vistes sobre el Vallès justifiquen sobradament l'ascensió.
Pujaré per una de les rutes més clàssiques del parc natural, resseguint l'últim tram del camí dels monjos que enllaça el Monestir de Sant Cugat del Vallès amb el de Sant Llorenç.


La ruta pas a pas.


Deixo el cotxe a la part més alta de Matadepera, al carrer de les Belles Roques, just al costat d'un pal indicador(720m.) que assenyala la direcció que he de prendre per pujar a la Mola.
Seguint les marques blanques/grogues del camí dels monjos, començo a pujar pel costat d'una casa i d'un dipòsit d'aigua.
Sense deixar mai el camí, molt fresat, m'enfilo a la Roca de les Onze Hores (852m.) per la Canal dels Monjos.


La neu que ha caigut el dia abans embelleix el paisatge però també fa que l'ascensió sigui més perillosa, ja que les patinades són constants durant tot el trajecte.
Arribo a la zona coneguda com el Planet (1000m.) des d'on ja hi ha una magnífica visió del monestir al cim de la Mola i de Montserrat, situada més a l'oest.


Passo per la dreta de la Roca del Colom i em trobo la caravana de rucs que baixen del monestir a buscar queviures. M'arrambo i els deixo passar.


Des d'aquí, en unes poques marrades, arribo als prats que envolten el  cim de La Mola.
Fot un fred que pela! I no dubto a entrar dins del monestir per resguardar-me en companyia d'un fotimer de gent que ha tingut la mateixa idea.


Faig quatre fotos i prenc una barreta de cereals abans d'emprendre la tornada pel mateix camí.